Ecohof is helaas permanent gesloten..

Image

Ecologisch geteeld fruit, groenten en eieren

In de voedseltuin worden groenten geteeld, kruiden en fruit. Alles gebeurt zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest. We hopen spoedig de eerste oogsten aan te kunnen bieden in het streekwinkeltje. Zodra de kruiden volgroeid zijn kun je hier je eigen kruidenthee bij elkaar plukken. Naast planten wordt het erf bewoond door tien blije kippen.

Deze gevederde doerakken hebben alle ruimte om te ravotten en leggen heerlijke verse eieren die te koop zijn in het winkeltje. De kippen eten een circulair voer, gemaakt van reststromen uit bakkerijen die anders vernietigd zouden worden. Hierdoor voorkomen we verspilling van grondstoffen en verlagen we de CO2-uitstoot van eieren met wel 50%! Niet alleen het voer is circulair, de kippen dragen zelf ook bij aan een circulair systeem: de kippenmest vormt een uitstekende bron van nutriƫnten voor de voedseltuin!

De voedseltuin is nog niet af en volop in ontwikkeling. Kom gerust eens het erf oplopen om een kijkje te nemen. Er staat nog een hoop te gebeuren. Lijkt het je leuk om een dagje mee te helpen in de tuin, dan kun je even een e-mail sturen!

Openingstijden voedseltuin

Ma t/m za 10:00-18:00 uur