Ecohof is helaas permanent gesloten..

Image

Lokale producten

In het streekwinkeltje vind je een selectie van enkele bijzondere ambachtelijke producten. Ze zijn lokaal gemaakt, en op een zo duurzaam mogelijke manier. Van tijd tot tijd wisselt het aanbod, dus kom vooral eens langs als je nieuwe dingen wilt ontdekken!

Openingstijden

Ma t/m za 10:00-18:00 uur

Noordhollandschkanaaldijk 24, Amsterdam Noord

Blije kippen, blije eieren

De eieren die je hier kunt krijgen zijn afkomstig van eigen erf en van zeer kleinschalige en lokale boeren op fietsafstand van Amsterdam. De kippen hebben veel ruimte om buiten te scharrelen en hun natuurlijke gedrag te vertonen. Anders dan in de reguliere megastallen, waar vaak tienduizenden kippen worden gehouden, leven de kippen die onze eieren leggen in een kleine groepen tot maximaal honderd dieren.

Op het erf van Ecohof wonen tien Amsterdamse kippen. Het is een kleine familie die volop de ruimte heeft. Hierdoor hebben ze een vredig leven en vertonen nauwelijks pikgedrag. Overdag zijn ze op zoek naar wormpjes, insecten en planten die ze lekker vinden. En voor de grote trek krijgen ze een uniek en duurzaam voer. Dit voer is bijzonder, want het is het eerste en enige kippenvoer dat volledig circulair is. Het is gemaakt van restromen uit de voedselbranche, zoals mislukte koekjes en vlaaien (zalig!). Dit restvoedsel is nog hartstikke goed eetbaar, en door hier kippenvoer van te maken wordt voorkomen dat het moet worden vernietigd. Dit scheelt een hoop verspilling en zorgt ervoor dat de CO2-druk van dit kippenvoer zelfs 50% lager is dan die van regulier voer!

Gelukkige kippen en duurzame eieren. Zo proberen we de wereld een beetje mooier te maken.

Daar word je toch blij van! :)

Image Image

Potverdorie! Jams & Chutneys

Potverdorie! maakt sinds 2015 met veel plezier heerlijke jams en chutney's van overgebleven groente en fruit. Deze groenten en fruit komen allemaal van Hollandse bomen. Potverdorie betaalt de telers een eerlijke prijs voor de imperfecte exemplaren van hun oogst en gaan zo de verspilling van groente en fruit tegen.

Alle smaken Potverdorie! zijn in het streekwinkeltje verkrijgbaar. Wil je meer weten over Potverdorie!? Dan kun je ook even kijken op de Potverdorie! Instagram

  • Frambozen-munt
  • Bramen-laurier
  • Kersen-rozemarijn
  • Pruimen-gember
  • Uienchutney

Potverdorie! Wat lekker.

Image Image

Openingstijden Streekwinkel

Ecohof Amsterdam is helaas permanent gesloten.